Wat is de menopauze?

Hormonen beïnvloeden de fysiologische, energetische en emotionele toestand van vrouwen tijdens de puberteit, de maandelijkse cyclus, zwangerschappen en de menopauze. Zij zijn de realiteit die van vrouwen verlangt dat zij zich aanpassen en in evenwicht blijven om zich te ontwikkelen en in balans te leven.

De menopauze is een fase van hormonale verandering, met mogelijke bijeffecten op alle aspecten van het leven, zoals de emoties, het lichaam en de geest.

Deze periode is een van de meest onbegrepen fasen in het collectieve (onder)bewustzijn. Een negatief beeld en taboe leidt tot angst en brengt extra en onnodige stress tijdens deze levensfase, wat de emotionele effecten en symptomen waarmee vrouwen in deze periode worden geconfronteerd, nog versterkt.

Om negatieve verwachtingen los te laten, te ontspannen, zichzelf volledig te omarmen en het ongemak dat de menopauze met zich meebrengt op te lossen, zijn professionele behandelingen en dagelijkse rituelen thuis een bijdrage aan minder klachten en meer comfort.

Esther

 1. Perimenopauze: deze kan beginnen vanaf 40 jaar.
  Het wordt gekenmerkt door onregelmatige menstruaties, schommelend hormonaal evenwicht door wisselende productie van de hormonen, en verschillende lichamelijke symptomen zoals nachtelijk zweten, opvliegers, krampen…

 

 1. Menopause: de tweede fase is als de menstruatie volledig stopt, en vrouwen alle symptomen kunnen ervaren, omdat de hormonen van het lichaam veranderen.

 

 1. Postmenopause: is de fase waarin alle hormonale veranderingen van de menopauze zijn ingetreden en de menstruatie langer dan één heel jaar is weggebleven. In deze nieuwe levensfase zijn de regelmatige menstruaties en ovulatie van vóór de menopauze gestopt. Normaal gesproken nemen de opvliegers en krampen af, en begint een nieuwe reis.

 

  Symptomen & Emotionele staat

  De menopauze wordt door elke vrouw anders ervaren. Dit is deels vanwege de symptomen en de ernst ervan, en deels vanwege haar persoonlijke verwachtingen en de betekenis van de menopauze in haar leven. De menopauze wordt vaak als negatief ervaren en veroorzaakt angst vanwege de lichamelijke en hormonale veranderingen die kunnen optreden. Veel vrouwen hebben tijdens de menopauze last van een onregelmatige cyclus, nachtelijk zweten, slapeloosheid en andere onaangename symptomen. Door deze symptomen kunnen vrouwen zich moe, prikkelbaar of angstig voelen.

  Het is belangrijk op te merken dat de menopauze een normale fase in het leven van een vrouw is, en dat vrouwen deze periode zonder grote problemen kunnen doormaken.

  De Menopauzebehandeling richt zich op bovengenoemde symptomen, de emoties en de overtuigingen die de kwaliteit van leven en de onbevangenheid (‘openheid van het hart’) in deze periode beïnvloeden.

  Emoties herkennen betekent erkennen en accepteren dat wat jij voelt normaal en terecht is. Dit kan helpen om gevoelens van stress, schaamte of verwarring waarmee sommige moeilijke symptomen vaak gepaard gaan, te verminderen.

  Resultaat van de behandeling, helaas zonder garantie…

  Activeert de ontspannings- en ontgiftingsreactie van het lichaam voor meer ontspannen nachten.

  Verlicht gevoelens van een opgeblazen gevoel, ongemak en stemmingswisselingen veroorzaakt door de cyclus.

  Verandert het perspectief en de ervaring van de menopauze door deze te benaderen met openheid, vrouwelijkheid, en een centrerend evenwicht.

  Verwelkomt de menopauze met steun, zachtheid en een verbeterde verbinding met het lichaam, waardoor de eigen inbreng in het proces toeneemt. Dit in tegenstelling tot een gevoel van machteloosheid.

  Verfrist, ondersteunt en breng lichaam en geest in balans met etherische oliën.

  De voordelen van de 3 essentiële kleuren in deze behandeling:

  Smaragd – Zuurstof

  Diep ademhalen. De intensieve toevoer van zuurstof bevrijdt stress en mentale druk.

  Door stagnerende energieën los te laten, vergemakkelijkt Smaragd de overgang naar de nieuwe fase en het comfortabel zijn in de eigen ruimte, met een ademend lichaam en een open geest. Voor een nieuw begin is het het moment naar een nieuw bewustzijn terwijl jij met hernieuwde energie dit nieuwe hoofdstuk ingaat.

  Wit – Zuiver

  De aanzet tot een nieuwe situatie, waarin jij je op een andere manier kan ontplooien.

  Door de bewuste en onbewuste negatieve vooroordelen in verband met de menopauze op te ruimen, stelt Wit haar in staat om deze fase met een schone lei en vrijheid tegemoet te treden. Op fysiologisch level zal Wit de gifstoffen vrijmaken die het lichaam wil uitscheiden en de homeostase van het lichaam ondersteunen.

  Oranje – Creativiteit

  Voor een stralende, gevoede huid en een gevoel van lichtheid, innerlijke kracht en power.

  Sinaasappel stimuleert het assimilatie- en eliminatie proces, zowel fysiek als energetisch. Het bevordert heroriëntatie en het beter beheersen van overgevoelige momenten. Het ondersteunt de fysieke stevigheid maar beperkt het vasthouden van vocht.

  Deze kleur voedt en ondersteunt de vrouwelijke energie om vervulling te verwezenlijken.

  Het is een kleur die emotioneel en energetisch op de buik werkt. Het ondersteunt een betere opname van voedingsstoffen en geeft een betere verspreiding van energie door het lichaam. Draagt bij aan een betere emotionele balans.

  De afspraak duurt ongeveer 2 uur en bestaat uit een korte intake, geurritueel en speciale massage en kleine attentie voor thuis.

  De investering is €125 per behandeling. Bij drie behandelingen boeken is de investering €345.

  Chat openen
  1
  Ik help je graag
  Hoi